KIA Optima

Falë dukjes shumë moderne nga pjesa e jashtme, i bukur, dhe në mënyrë teknike i përsosur, Optima është një metaforë e futurizmit, e së ardhmes. Për ndriçimin e mirë dhe të detajuar të rrugës janë të ngarkuar pezhorativët anësorë, të cilët aktivizohen me kyçjen e treguesve të drejtimit dhe me rrotullimin e timonit në kahjen e lëvizjes.

KIA Optima

Dukje

Dukja e jashtme

CLEAR WHITE (UD)
SNOW WHITE PEARL (SWP)
BRIGHT SILVER (3D)
SATIN METAL (STM)
PLATINUM GRAPHITE (ABT)
AURORA BLACK (ABP)
kia.si|GOLDEN BEAT METALLIC (K3N) kia.hr|GOLDEN BEAT METALLIC (K3N) kia.ba|GOLDEN BEAT METALLIC (K3N) kia.co.me|GOLDEN BEAT METALLIC (K3N) kia.rs|GOLDEN BEAT METALLIC (K3N)
kia.si|TEMPTATION RED (K3R) kia.hr|TEMPTATION RED (K3R) kia.ba|TEMPTATION RED (K3R) kia.co.me|TEMPTATION RED (K3R) kia.rs|TEMPTATION RED (K3R)
ABYSS BLUE (K3U)
SMOKY BLUE (B3U)
Ngjyrë të zgjidhni

Specifikimi

Motorri

Motorri 1.7 CRDi (M/T) 1.7 CRDi (A/T)
Lloji i motorit Dizel, 4 cilindrik Dizel, 4 cilindrik
Vellimi i motorit (ccm) 1.685 1.685
Fuqia maksimale
(kw/KF me o/min)
100 (134) / 4.000 100 (134) / 4.000
Casti i rotacionit
(Nm me o/min)
330 / 2.000 - 2.500 320 / 2.000 - 2.500
Shpejtesia max e vetures (km/h) 202 197
Shpejtesia (0 - 100 km/h (s)) 10,3 11,1

Specifikimi

Dimenzionet

Dimensionet e jashtme (mm)  
Gjatesi 4.845
Gjeresi 1.830
Lartesi 1.455
Distanca mesboshtore (mm) 2.795
Distanca mes rrotave (mm) (para /prapa) 1.601 (205/65R16), 1.595 (215/55R17), 1.591 (225/45R18)
1.601 (205/65R16), 1.595 (215/55R17), 1.591 (225/45R18)
Leshimi (mm)(para/prapa) 965 / 1.085

 

Motorri 1.7 CRDi (M/T) 1.7 CRDi (A/T)
Pesha e vetures se zbrazet (kg) 1.559 - 1.637 (M/T)
1.581 - 1.659 (A/T)
1.461 (M/T)
1.475 (A/T)
Pesha maksimale e lejuar (kg) 2.050 2.000
Hapesira e bagazhit (l) 505
Kapaciteti i rezervarit te karburantit (l) 70

Specifikimi

Mbështetëja

Mbështetëja
Para McPherson me këmb stabilizues me stabilizatorë dhe amortizatorë me gaz.
Prapa Dy vizësa te tërthorëta si dhe një vizë udhëzuese gjatësore në çdo anë. Amortizatorët me gaz dhe me stabilizatorë rrotullues.
Drejtimi Listela dhëmbzor, MDPS – Drejtues elektrik servo

 

Frenuesit
Frenuesit Hidraulike, me qark të dyfishtë, diagonale, ABS me forcë te shprërndarjes në mënyrë elektronike EBD.
Para Disqet detyruar ventiluar
Prapa Disqet

 

Gomat
Dimensioni e gomave 205/65R16 6.5Jx16, 215/55R17 6.5Jx17, 225/45R18 7.5Jx18
Goma rezerve Timon Extra rezervë (në varësi të pajisjeve).

Specifikimi

Emisioni - konsumimi i karburantit

Motorri 1.7 CRDi (M/T) 1.7 CRDi (A/T)
CO2 emisioni (g/km) – komb. 133 (ISG: 128) 158 (M/T)
Klasa e emisionit EURO V EURO V
Ngasje jashte qytetit (l/100 km) 4,5 (ISG: 4,4) 4,9 (M/T)
Ngasje e kombinuar (l/100 km) 5,1 (ISG: 4,9) 6,0
Ngasje ne qytet (l/100 km) 6,1 (ISG: 5,7) 7,9

 

Galerija

Zunanjost

Notranjost

Izgled

Zunanjost

Ngjyrë të zgjidhni