HISTORI

HISTORI

70 vite të përparimit dhe inovacionit

 •     1944 - 1990
 •     1991 - 2000
 •     2001 - 2010
 •     2011 - 2018
1990.

Kia Motors Corporation i Rocsta

 • Në vitin 1990-të Kia Industries, ka ndrruar emrin në Kia Motors.
 • Kan prezentuar modelin Rocsta.
1989.

Capital

Në vitin 1989-të është prodhuar modeli Capital.

1987.

Pride i Concord

 • Në vitin 1987-të është prodhuar modeli Pride.
 • Në vitin 1987-të është prodhuar modeli Concord.
1986.

Besta

Në vitin 1986 është prodhuar modeli Besta.

1983.

Seres

Në vitin 1983 është prodhuar modeli i parë Seres.

1981.

Bongo

Në vitini 1981 është prodhuar kamioni i parë Bongo.

1979.

Peugeot i Fiat

Për shkak të cilësisë së produkteve të saj, në vitin 1979, Kia-së iu dha licenca për të prodhuar Peugeot 604 dhe Fiat 132.

1978.

Motori i parë disel.

Në vitin 1976 Kia mori fabrikën e kamionëve të vegjël Asia Motors, dhe në vitin 1978 filloi të prodhonte motorë dizel.

1975.

Exporti i parë Korean.

Në vitin 1975 Korea Jugore eksportoi automobilin e parë.

1974.

Brisa B-1000 i Brisa 1.0

 • Në vitin 1974 është prodhuar pic-uo i parë Brisa B-1000
 • Në vitin 1974-të është prodhuar makina, automobili i parë i udhetarëve Brisa - 1,0.
1973.

Fabrika e makinave dhe motori i parë i benzinës

 • Rritja e shpejtë e shitjeve kërkonte kapacitete të reja prodhimi dhe prandaj, në vitin 1973 u ndërtua fabrika e parë koreane e makinave-veturave
 • Menjëherë pas kësaj në fabrikë ata fillojnë të prodhojnë motorin e parë korean të benzinës.
1971.

Kia Service Co., Ltd i Titan

 • Themelimi i kompanisë Kia Service Co., Ltd.
 • Në vitin 1971 fillon prodhimi i kamionit Titan.
1969.

T-600

Është prodhuar makina për furnizim T-600.

1967.

T-2000

Prodhimi i motocikltë për furnizim T-2000.

1963.

T-1500

Prodhimi i motocikltë për furnizim T-1500.

1961.

C-180 i K-360

Në vitin 1961 filloi prodhimi motocikletes së parë Koreane C - 180. Një vitë më vonë është prezentuar dhe mjeti me tri rrot për furnizim.

1957.

Fabrika e re

Për shkak të kërkesës së lartë, në vitin 1957, pas përfundimit të Luftës së Koresë, Kia ndërtoi një fabrikë të re në qytetin Shiheung.
Po atë vit, filloi prodhimi i skuterit të parë korean C-100

1952.

Samcholli

Në vitin 1952 është prodhuar bicikleta e parë Koreane me emrin: Samcholli.

1951.

Kia Industries

Në vitin 1951. kompania ndryshoi emrin e saj në Kia Industries. Fjala Kia rrjedh nga fjala kineze "ki", që do të thotë "nxjerr nga një", ku shkornja 'a ' që simbolizojnë Azinë. Kia, pra, do të thotë "me origjinë nga Azia".

1944.

Themelimi i kompanisë

Historia e prodhuesit Korean të makinave daton në 1944 kur një kompani e vogël Kyungsung Precision Industries u krijua për të prodhuar biçikleta.

2000.

Optima, Spectra i Retona

 • Është prezentuar pë herë të parëmodeli Optima
 • Është prezentuar modeli i klasesës së mesme Spectra.
 • Është prezentua modeli i terenit Retona
1999.

Hyundai-Kia, Carstar, Visto, Carens i Rio

 • Kia u bë pjesë e grupit Hyundai Motors, të cilin të dy prodhuesit dhe ulansuan në mesin e kompanive udhëheqëse të automobilave në Korenë e Jugut dhe në botë. Bashkimi ishte reagimi ndaj krizës financiare të atëhershme aziatike dhe të dy kompanitë u forcuan në aspektin e konkurrencës, prodhimit zhvillimit teknik dhe ekonomik.
 • Është prezentuar modeli Carstar.
 • Është prezentuar modeli Visto.
 • Është prezentuar modeliCarens
 • Është prezentuar modeli dodeli i veturës Rio.
1998.

Carnival

Ditën e bardhe ka arrit ta shof edhe modeli korean monovolumen Carnival.

1997.

Retona, Enterprise dhe Shuma

Filloi prodhimi i modelit Shuma.

1996.

Elan

Ka filluar procesi i prodhimit te par Korean të automjetit sportiv Elan.

1995.

Credos i Pregio

Prezantohet limuzina e klasës më të lartë Credos. Është prezentuar modelit i kombit Pregio.

1994.

Avella

Në 50-të vjetorin të egzistimit Kia Motors Corporation prezentori formen e saj të re.Është prezentuar modeli Avella.

1993.

Sportage

Në vitin 1993 fillon procesi i prodhimit të modelit Sportage

1992.

Towner Coach, Potentia

 • Kan prezentuar modelin Towner Potentia.
 • Kan prezentuar modelin.
 • Në vitin 1992 fillon procesi i prodhimit të modelit Sephia.
1991.

Sephia i Sportage

 • Në vitin 1991 në sallonin e automobilave ne Tokio të Japonisë është prezentuar vetura limuzin të klasit të mesëm Sephia
 • Në vitin 1991 në sallonin e automobilave në Tokio të Japonisë është prezentuar vetura e terenit Sportage.
2010.

Sportage, Optima, NCAP 2010., Red Dot 2010. & Dynamax AWD

 • Me lansimin e Sportiaga së re, Kia është prezentuar gjithashtu me një risi - një nga sistemet më të përparuara Dynamax AWD 4x4 të zhvilluara në bashkëpunim me prodhuesin e njohur Magna Steyr të Grazit.
 • Është lansuar modeli Optiuma
 • Modeli Venga dhe Sportage i ri fitojnë masksimumin e 5 yjeve të mundëshëmpër sigurin ne Euro NCAP testimet.
 • Kia Venga ka fituar çmimin prestigjoz të dizajnit për herën e dytë rresht si çmimin e dytë të këtij lloj modeli.
 • Me ardhjen e Sportagea-së së ri, Kia ka bër gjithashtu një risi - një nga sistemet më të përparuara Dynamax AWD 4x4 të zhvilluara nga prodhuesi i njohur austriak Magna Steyr.
2009.

Novi Sorento, Opirus, Cerato KOUP, Cerato LPI, Cadenza, Kia cee'd, NCAP 2009, Shpërblimin për Soul i Vengu si dhe distributori më i mirë

 • Në treg është prezentuar krejtësishtë i riu Sorento.
 • Është prezentuar një model i veçantë Opirus (Amanti) Premium.
 • Është lansuar modeli Cerato (Forte) KOUP që shumë shpejt u bë modeli më i shitur i Kijës në botë.
 • Është lansuar modeli Cerato (Forte) LPI Hybrid.
 • Është lansuar modeli Cadenza.
 • Kia CEE'd në muajin shkurt është duke duke u bërë makinën më të shitur në Slloveni dhe pas katër vitesh nga froni elargon,hedh Renault Clio!
  Cee ' d kështu u bë modeli i parë i të gjitha markave të veturave jo-evropiane që u rritë dhe u vë në krye të tregut të automobilave slloven!
 • Modelet e reja Soul dhe Sorento i Ri fituan maksimumin e 5 yjeve për siguri në Euro NCAP Testing.
 • Soul fiton çmimin prestigjioz të dizajnit red dot dhe Venga fiton çmimin ndërkombëtar iF për dizajn industrial.
 • KMAG - Kia Motors Grupi Adria është çmimi i parë për "Distributorin më të Mirë të Kijes në vitin 2009" për të gjithë rajonin e Evropës Lindore.
2008.

Borrego, Cerato i Ri, Soul, Optima / Magentis, Hapje, EURO 2008 i Australian Open

 • Në tregun Amerikan ështlë prezentuasë vetura me e madhe e terenit Borrego të cilen e vë në lëvizje tetëcilidri - i pari si i tillë i Kija-së.
 • Është lansuar Cerato i ripërtrirë.
 • Në vitin 2008-të është prezentuar modeli Soul.
 • Është lansuar modeli i ri Optima / Magentis.
 • Hapja, ndërtimi i nderteses së koorporatës dhe qendrës për dizajnë në Amerik.
 • Kia mer pjesë në mënyrë eksplozive në kicks-off Euro 2008-të.
 • Kia Motors sërish luajti rolin e sponsorit gjeneral Australian Open Tennis Tournament. Bashkëpunimi është shtrirë deri në kënaqësinë reciproke deri në vitin 2013.
2007.

ex_cee'd, kamion sportiv, Kia Kee, Optima Advance, Sorento dhe hapja e fabrikës.

 • Na sallonin e automobilave Gjenevë- është prezantuar vetura konceptuale ex_cee'd, kabrio varijanta modela cee'd.
 • Familjs cee'd së shpejti do të ju bashkohet edhe vetura karavan cee'd sporty wagon si ajo sportive tridyrësh pro_cee'd.
 • Në sallonin e automobilave në Frankfurt është prezentuar Kkia Kee, me koncept 2x2 kupe, vepër e dizajnerit të njofur gjerman Peter Scheyera.
 • Është preyentuar modeli i Optima Advance.
 • Lansimi i modelit të ri të Sorento.
 • Festim e madhe gjatë hapjesë së fabrikës në Sllovaki.
 • Hapja dhe fillimi i prodhimit të fabrikës në Kinë.
2006.

Carnival, Carens, Cerato ...

 • Në sallonin e automobilave Zhenevë është bër prezentimi i modelit të riparuar Carnival.
 • Në sallonin e automobilave Madrid është bër prezentimriparuar i i modleit dhe kompatit të rikpompakt monovolumen Carens.
 • Eshtë bër prezentimi i modelit Cerato
 • Evemenimet,ngjarje shumë e madhe ka qenë gjatë hapjes fabrikës së re ne Gorgia ne SAD-e . Kia e ka blr ripërsëritjen e kontratën sportive për turnirin e tenist "Davis Cup"si dhe me manifestimin e Cupës sprtive Asian X games.
2005.

Vrijednost izvoza, Rio, Carnival i Optima / Magentis

 • Vlera e eksporteve ka tejkaluar 10 miliardë dollarë amerikanë. Kia Motors po e mban titullin e markës dhe rritjs më të shpejtë të automobilave në Evropë. Në Korenë e Jugut, është hapur një qendër për kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive më të pranuara, avansuara për ruajtëjen mjedisit hapsinor.
 • Është lansuar modeli i ripertrir Rio.
 • Është lansuar modeli i riparur Carnival.
 • Në sallonin e automobilave në Frankfurtë është bër prezentimi imodelit të riparuar Optima / Magentis.
2004.

Picanto, Cerato i Sportage

 • Është bër lansimi i modelit Picanto.
 • Është lansuar Cerato me pesë dyerë.
 • Është bër lansimit të ri Sportage.
2003.

Opirus, Cerato / Spectra, Xtreck i dhe kompania Botrore Ekologjike.

 • Është bër lansimi i veturës së par limuzin të klasit të lartë.
 • Është bër prezentimi Cerato-së të ri, më tepër i njohur me mrin Spectra.
 • Është bër prezentimi i modelit Xtreck.
 • Fushata ekologjike e botës ka filluar.
  Kia prezantoi një strategji për marketingun e sporteve dhe nënshkroi kontratat e sponsorizimit me turneun e tenisit Australian Open dhe Davis Cup.
2002.

Nova Optima, Regal, Sorento dhe 10 milion automobila.

 • Eshtë lansu Optima e ripertrirë
 • Prodhimi i modelit Regal.
 • Është lansu vetura e terent Sorento ku ajo me vetit e saja shumë të mira estetike si dhe kualitetin, cilësin i ka mahnit dashësit e veturave dhe ka bër drejtimin se ka don të shkonë mne dizajnin e ri Kia.
 • numri i automobilave të prodhuar prej themelimit të organizatës e gjerë më sot e ka kaluar numrin e 10 milinon automobilave.
2001.

Carnival II, Rio i Kia Tigers

 • Në treg është ripërtrirë modeli monovolumen Carnival.
 • Makina e rinovuar urbane Rio.
 • Ekipi i Baseball krijoi Kia Tigers. Kia ka depërtuar shumë mirë në një nga tregjet më të mëdha të botës - Kinë.
2017.
mar
 • Kia Motors paraqet markën e re Stinger, Picanto dhe dy shtojca hibride në Gjenevë
 • Kia Stinger përjetoi premierën e saj aziatike në shfaqjen e automobilave të Seulit
 • Kia Motors ka shitur 238,222 automjete në gjatë muajit mars
feb
 • Triumfi i trefishtë i dizajnit Kia - iF Design Awards 2017
 • Një makinë krejt e re Kia Picanto e cila paraqet kualitet, teknologji dhe përshtatshmëri
 • Kia Motors njofton shitjet e 190,002 automjeteve gjatë muajit janar
jan
 • Është prezentuar Picanto i Ri (në tregun aziatik - në mëngjes)
 • Njoftim për pjes,arrje tregun Ndërkombtar të automobilave ne Amerikën e Veriut në vitin 2017-të.
2016.
dec
 • Kia njoftoi për premieren e veturës-markës së re Picanta
 • Makina Hybrid Me Konsumin më të Ulët të Karburantit
 • Koncepti Kia Telluride dhe sedan i ri Cadenza fitojnë çmimin e vitit 2016
 • KIA SOUL fitoi çmimin e automjetit dhe të vozitësit 10BEST TRUCKS & SUVs
nov
 • Kia Cadenza e re fitoi çmimin "Sedan i Madh i Vitit" nga Shoqata e Shtypit të Filmit Hispanik
 • Kia Soul ka fituar në vitin 2017 Guida e Konsumatorit Automotive Best Buy Award
 • 2017 Kia Sportage fitoi "Çmimin KBB.com Best Buy të Kelley Blue Book për SUV të vogël / Crossover
 • 2017 Kia Soul Turbo paraqitur nitin 2017 ne Amerikën Veriore në Los Anxhelos
 • Kia paraqet katër koncepte SEMA që japin një pasqyrë për të ardhmen e makinës autonome
okt
 • Kia Soul dhe Kia Cadenza fituan çmimin Aktual të Jetës së Automjetit të Vitit
 • Kia Motors u ngrit në vendin e 69-të në listën globale të markave globale Interbrand 2016
 • Kia Sedona fitoi çmimin "2016 Top Safety Pick +" nga IIHS
sep
 • Kia paraqitet në tregun-panairin Motorik të Parisit 2016
 • Kia hapi sallonin e saj më të madh në Evropë - Londër
 • Kia hapi zyrtarisht një fabrikë në Meksikë
avg
 • Kia bër,zgjëruar oaza të gjelbërta në afërsi të objekteve të saj të fabrikës
 • Optimum Mobile App fiton çmimin Red Dot Design
jul
 • Kia Optima dhe Kia Sedona fituan Autopacific's 2016 Ideal Vehicle Awards
 • Kia ka ulur ndikimin e ndotësve në mjedis gjatë kohës së prodhimit të automjetit
 • 2017 Kia Sorento fitoi vlerësimin "Top Safety Pick Plus" nga "Instituti i Sigurimeve për Sigurinë në Autostradë"
 • Kia Motors Mexico festoi përvjetorin e parë të punës dhe njoftoi ardhjen e një modeli hibrid në tregun vendorë.
jun
 • Kia Motors fitoi vendin e parë në hulumtimin e parë cilësor në J.D. Power
 • Kia Motors njihet si një nga markat më të mira në industrinë amerikane të automobilave nga Vizioni Strategjik
 • Kia i afrohet tifozëve të UEFA EURO 2016™ përmes turneut 5-on-5 dhe nëpërmjet rrjeteve sociale
 • Kia Motors renditet si më i miri në mesin e markave të njohura sipas çmimeve AutoPacific të Sateliteve të Automjeteve 2016
 • Kia Optima dhe Kia Soul kan fituar çmimin „The Best Family Cars Of 2016“ nga Parents Magazine dhe Edmunds.com
maj
 • Kia Motors inkurajon krijimin e qendrave të trajnimit të auto mekanikëve në Etiopi dhe Kenia
 • Kia dorëzoi flotën e makinave për UEFA EURO 2016
apr
 • Kia Motors i Total kanë bër ripërtrirjen e kontratës për partneritet.
 • Në vitin 2017 Kia Sportage fitoi vlerësimin "Top Safety Pick Plus" nga Instituti i Sigurimeve për Sigurinë në Autostradë
 • Kia Motors përsëri në "Mom 2.0 Summit" për herën e dytë me radhë
mar
 • Kia Motors njofton tre modele të reja për Europën në 2016 Gjenevë Geneva International Motor Show
 • Android Auto ™ dhe Apple CarPlay ™ Të disponueshme në modelet e fundit të Kia
 • Kia është bërë sponsori zyrtar i makinave të KBO Ligës
 • Kia Motors prodhoi dy milionë automjete në Shtetet e Bashkuara
feb
 • U prezantua një Kia Mohave e re
 • Kia Optima Sportswagon World Premiere-në premijerën botërore.
 • Kia njofton hibridin e ri Optima plug-in, hapi i ri i madh në revolucionin "hibrid" të automobilave.
 • Plotësisht e re Kia Optima Hybrid e paraqitur në 2016 Chicago Auto Show
 • Automjeti i ri i Niro Hybrid 2017 arriti në Showin e Çikagos
jan
 • Është promovur Automjeti i ri i Niro Hybrid 2017 arriti në Showin e Çikagos
 • Pjesëmarrje në 2016 Show Consumer Electronics Show (CES)
 • Pjesëmarrja në 2016 Trego Ndërkombëtare e Auto Amerikës së Veriut
 • Sponzor zyrtar për vitin 2016 Australian Open
 • "Coveted Design" çmime për Kia Sportage dhe Optimus të ri
2015.
dec
 • 5 yje për siguri për modelet Kia Optima dhe Sportage
 • Kia fitoi vendin e parë në Raportin e Cilësisë në gazetën gjermane Auto Bild
 • Soreno dhe K5, në vitin 2015 kan fituar shpërblimin Good Design Award
 • Prodhim i rifreskuar i dytë X-Car Series - Mystique
 • Faqja zyrtare Kia Motors Corporation fiton Çmimin e Madh për ,2015 Web Award Korea Grand Prize
 • Është prezentua K3 i Riu.
 • Është prezentua K5 Hibrid.
nov
 • Kia Sorento fiton çmimin "Makina Publike e Vitit" për makinën më të mirë në Lindjen e Mesme,(„Public Car of the Year“)
 • Kia Motors njoftoi premierën e gjeneratës së re të modelit Cadenza
 • Sorento dhe K5 fituan çmimin e mirënjohur të vitit 2015 Good Design Award
 • Në vitin 2016 Kia Optima fitoi çmimin "Kelley Blue Book" për çmimin më të mirë të kbb.com
okt
 • Kia Sorento fiton çmimin "Makina Publike e Vitit" për makinën më të mirë në Lindjen e Mesme
 • Kia Motors njoftoi për premierën e gjeneratës së re të modelevit Cadenza
 • Sorento dhe K5 kana fituar çmimin për vitin 2015 Good Design Award
 • Në vitin 2016 Kia Optima e fitoi shpërblimin „Kelley Blue Book’s kbb.com Best Buy Award.
sep
 • Filiali rus i Kia Motorit arrin rekordin e një milion automjeteve të shitura në atë treg
 • Super Racer Enzy, animacion gara, shfaqur në kinema
 • Është prezentuar Sportage i ri, SUV
 • Kia në vitin 2015 ne Frankfurt, është paraqitur ne Auto sallonin Frankfurt Motor Show.
 • Sportage fiton vendin e katërt në listën e makinave më të mira të paraqitura në Frankfurt Motor Show
 • Kia prezantoi modelet Sportage dhe Optima në 2015 Frankfurt Motor Show Ndërkombëtare
 • Kia ka prezentuar dizajnimin ‘Rhythm in Basic’ brand kolekciju koleksion i markave
avg
 • Është prezentuar në vitin 2016 Sorento.
 • Është prezentuar Është prezentuar.
 • Web Mobile për Sorento & Soul EV të ri - mori Çmimin Red Dot Design
 • Sponsor zyrtar 20. PIFF Pusan ​​International Film Festival
 • Kia Cadenza fitoi çmimin AutoPacific 2015 Ideal Vehicle në segmentin e automjeteve të mëdha-rënda.
jul
 • Prezantoi një K5 të ri
 • Kia K900 (Quoris) mori vlerësimin më të mirë në AutoPacific Vehicle Satisfaction Awards
 • 2015 Kia Sedona (karnaval i madh) fitoi çmimin J.D. Power APEAL
 • Kia Motors arriti rekordin e shitjes prej 230,227 veturave në qershor
jun
 • Eksportet e automjeteve të Kia Motors nga Korea tejkaluan 15 milionë automjete në qershor
 • Kia Motors ka arritur pozicionin më të mirë deri më tani në listën e rangut të 2015-s J.D. Studimi Fillestar i Cilësisë së Energjisë
 • Kia Motors filloi veprimtarinë e saj në Meksikë
maj
 • Eksperienca e ngjarjes së markës "Surprise Weekend"
 • Kia ishte nikoqir i Shoqatës së Grave Profesionale të Golfit
apr
 • Në vitin 2015 është paraqitur Kia Sportage
 • Optimar Re 2016 Prezantuar në SEOUL MOTOR SHOW 2015
 • Në vitin 2016 Sedona (karnaval i madh) fitoi 5 yje në NHTSA
 • Sedona (Grand Carnival) është radhitur në të 10-të enterijerët më të mirë të automobilave në botë.
 • New Optima (K5) dhe New Quoris (K9) paraqiten në ekspozitën ndërkombëtare të industrisë së automjeteve Shanghai 2015
 • New Optima (K5) dhe New Quoris (K9) paraqiten në ekspozitën ndërkombëtare të industrisë së automjeteve Shanghai 2015
 • 2019 Sorento CUV fitoi 5 yje në NHTSA
mar
 • ' Morning '(Picanto) është shpall numër një të makinave sipas Indeksit të Prodhimit të Koresë Brand, KMAC
 • Është nënshkruar kontrata për të dytën herë radhazi për Kupen Copa America Kili 2015.
 • Kia është bërë sponsori zyrtar i makinave të KBO Ligës
 • Është prezantuar "2016 Kia Sedona"
 • Soul EV dhe Sorento i ri - fitore e dyfishtë e dizajnit të Kia - 2015 Red Dot Design Awards
feb
 • Sorento fiton çmimin 2015 iF Design
jan
 • Marrëveshje e nënshkruar e sponsorizimit për kampionatet e tenisit Australian Open 2015.
 • Soul Kia prodhoi një milion automjete në fabrikën Gwangju
 • Ëshstë prezentuar Morning (Picanto) i Ri.
 • Ka nisur programi i Kia Red Members
2014.
dec
 • Është prezentusar Forte 2015.
 • Ëeshtë prezentuar Rio i Ri.
 • Kia njihet si një kompani e orientuar drejt klientit
nov
 • Është prezantua një K9 i ri.
 • Sedona dhe Sorento fituan çmimin 2014 "Korea Color Award"
 • Është preznetua web faqja për Kija-në shumë kooperuese dhe kulturën e sajë.
 • Kia ndihmoi 10,000 njerëz me nevoja të veçanta
okt
 • Kia u rendit e 74-ta në listën e markave kryesore të Interbrand
 • ka nisë të punoj aplikacionin për celular për ndihmë në rrugë
 • Ran Carnation, online kompani e donacioneve, donatore.
sep
 • Kia është ranguar në vendin e 74-të sipas Interbrand's Best Global Brands
 • Është lansuar aplikacioni për smartfonë-telefon të menëur në rrugë
 • Ka filluar kampanja e brendit/markës „Taste of Kia“.
avg
 • U prezentua Serento i Ri.
 • Kia ka hapur një shkollë të mesme ne Malavi, Afrika.
 • Kia ka fituar dy shpërblime për çëndrueshmerinë vitin 2014-të.
 • Sponzor zyrtar 2014-tës ne FIFA U-20 për vajza Kup botrore
jul
 • Shpërblimi i fituar „Vision Award“ sipas raporteve të agjencive amerikane për qëndrueshmëri: „2014 MOVE“
jun
 • U prezentua Sedona e Re.
apr
 • U prezentua Soul EV.
feb
 • Soul EV është automobili i parë i cili e ka fituar Certifikatën për ruajtëjen e ambienti nga ana e „Underwriters Laboratory“
2013.
okt
 • Është prezentuar Kia Soul me kulm/qati dy ngjyrëshe dhe me opcione të ndryshme të enterierit.
 • Në treg është prezentuar Kia parfem
 • Është prezentuar Kia Soul i Ri.
jun
 • Eshtë prezentuar e ri-dizajnuara Kia Optima.
 • Kia Motors renditet e 37-ta në vend të listës Interbrand të 50 markave të gjelbërta në 2013.
apr
 • Eksporti i përgjithshëm tejkaluar 50 milionë automjete.
mar
 • Katër modele të Kia-së fituan çmime Red dot Design.
jan
 • Kia e re Kia pro_cee'd GT dhe cee'd GT - Modelet e performancës më të fuqishme të Kijinit deri më tani, u premieruan më 5 mars 2013, në sallon aut' Katër modelet Kia fituan Red dot Design' të paraqitur në garën e makinave në Gjenevë.
  Projektuar në Evropë nën udhëheqjen e ekipit të dizajnit, Peter Schreyer, president i Kijin dhe shefi i dizajnit, dy modele debutuese sjellin linja sportive të guximshme, drita drejtuese LED ditore, tuba të dyfishtë shkarkimi, rimorkio alumini prej 18 inç, kangj e frenave dhe vijnë në një gamë të gjerë ngjyrash.
 • Plotësisht i ri Carens është projektuar për të plotësuar nevojat e familjeve moderne dhe dinamike.
  Është ndërtuar në një platformë krejtësisht të re, ofron një lehtësi të mirë dhe njëkohësisht komoditet praktik, linja aerodinamike, distancë të madhe boshtore dhe performancë me pesë ose shtatë vende/ulëse.
 • Ekip dizajnerve të Kia vetuarve ka fituar katër çmime prestigjioze të dizajnit "red dot", duke përfshirë çmimin më të mirë për projektin e ri Kia pro_cee'd në kategorinë e dizajnit të produktit.
  Modele Kee cee'd në versionin me 5 dyerë, Sportswagon cee'd dhe Carens i Ri është fituesi i qmimit Winner
 • Kia ceed mban çmimin më të mirë për automjetet e përdorua nga Auto Bild.
2012.

Milijunti cee'd, çmimi i dizajnit Red dot për Kia Picanto dhe Rio, Kia Trackster, 3 certifikatat ekologjike për TUV Nord për modelet e reja të Kija-së dhe prezantimi i Hybrid Optima.

 • cee'd Jubilee milionësh nga fabrika Sllovake dhuruar për organizatën tonë hundë të kuqe.
  Kia Motors Sllovakia është prodhuar mjeti miliontë, duke vazhduar traditën e sajduke ju dhuruar organizatave automjetin jubilar që kanë nevojë më së shumti. Kompania me prodhimin e veturë se 500,000-të gjithashtu, Kia cee'd_sw ka dhuruar në qendrën për transplantet e organeve në qytetin e Martin.
 • Kia ka fituar dy çmime të reja për modele të mëdha Picanto dhe Rio në konkurrencënred dot e kuqe dot projektimit dhe izajnit në vitin 2012.
  Pesë dyer Picanto nga A-segment dhe Rio fituesi i B-segmentit janë fitues ne konkurencenndërkombëtar kuqe dot në kategorinë e Dizajnit të Produkteve. Në garë konkurence kan marrë pjes shumë se 4,500 produkte nga 1,800 prodhues nga 58 vende morën pjesë në kët garë.
 • Kia Motors nga e TÜV Nord, një shoqatë e pavarur për inspektim teknik, ka fituar çmime për arritje të rëndësishme për ruajtëjn e ambijentit, mjedisit në tri modelet e saj të reja.
  Modelet reja cee'd, sedan, Optima dhe modeli sportiv i përtërirë SUV Sorento mori ISO 14040 Certifikatën e Vlerësimit të Ciklit të Jetës (LCA).
 • Optima një makinë e re inovative hibride për ngasje, vozitje nëpër 48 shtete mesatarisht ka konsumourarë vetëm 3.64 l / 100 km
  . Dy shoferët për kilometrazhin 12,712 km në 14 ditë shpenzohen vetëm 5.5 plotë tanket e karburantit, dhe kështu kanë arritur Rekordin Botëror të Guinness për konsumin më të ulët të karburantit.
 • Kia renditet në vendin 87 në listën e markave kryesore të Interbrand,/ si mark,brend ma i mirë.
2011.

Picanto & Rio, Optima Hybrid, Rio & Soul, Rio & Soul, Picanto, Kia GT, Optima & Sportage

 • Në Gjenevë është prezentuar Ria dhe Picant të ri. Përveç kësaj, është paraqitur një version turbo i motorrit Kappa me 1,0 litra me 110 KF.
 • Në Shtetet e Bashkuara se shpejti do të fillon shitja e vëturës Optima limo me motor hibrid.
 • Prezantohen modelet me 4-varinantëshë Rio dhe New Soul.
 • Modelet e Rio, Optima, Sportage dhe Kia si një markë. brend, fitojnë çmimin ABC për Dizajnin Industrial.
 • Kia Picanto dhe Peter Schreyer fitojnë çmimin Top Gear Magazine Awards.
 • Ky koncept i ri i dizajnit mbresëlënës, dinamik dhe futuristik tregon drejtimin e qartë të dizajnit të këtij krijuesit më të vjetër koreanë të makinave.
 • Modelet Optima dhe Sportage fitojnë çmimin prestigjoz të dizajnimit red dot.