KIA Motors Corporation

Kia Motors Corporation është një nga korporatat më të suksesshme globale të automobilave me një ndjenjë të fortë të makinave cilësore për të rinjtë në zemër.

Kompania, është themeluar në vitin 1944, prodhon më shumë se 3 milion automjete në vit, përmes një rrjeti të gjerë shitjesh dhe shërbimesh për automobila ne 172 shtete të ndryshme. Korporata është veçanërisht krenare për mënyrën e operimit evropian të automjeteve. Kjo është arsyeja pse Kia Motors Europe është e vendosur në Frankfurt të Gjermanisë, ku është shtëpia e Qendrës Moderne të Dizajnit të Kij-së.

Një rol kyç në zhvillimin e automjeteve për tregun evropian i është besuar një qendre për zhvillim teknik dhe dizajn në afërsi të Rüsselsheim, aty pranë.

Qendra për Kërkim dhe Zhvillim në Rüsselsheim, Gjermani

Selia, qendra e Kia Motors Europe Corporation është në Frankfurt, Gjermani

Dizajni

Projektimi i modeleve, markë të Kia-së zhvillohet nën drejtimin e të njohur botërisht projektuesit Peter Schreyer, i cili botërishtë thuhet e dihet se është dhe si i tillë dihet si babai i Audi TT dhe Volkswagen New Beetle-së.

Schreyer je prije dolaska u Kiju u razdoblju od 1994. do 2002. godine bio prvi čovjek Audijevog dizajna, a sve do sredine 2006. godine vodio je dizajn Volkswagena.Schreyer para se të vijnë në Kia në periudhën që nga viti 1994 deri në vitin 2002, ishte njeriu i parë i dizajnit Audi, dhe deri në mes të vitit 2006 udhëhoqi hartimin e Volkswagenit. Pogledajte video o dizajnu, Shikoni videon rreth dizajnit

European kreativiteti qendra dizajn KIA-së e plotëson qendëra e projektimit në Kaliforni.

Shpërblime

Talenti i shquar i dizajnit të prodhimeve të Kia-së është konfirmuar nga-me shumë çmime të projektimit evropian dhe ndërkombëtar. Sipas mendimit të Këshillit Gjerman të Dizajnit, Kia është fituesi absolut të Konkursit të Makinave Automobilistike për dizajnin më të mirë të automobilave.

Kia është në kategorinë e dizajnit të markës, ku dizajni i markës vlerësohet në tërësinë e tij, e vlerësuar si më e mira prej më të mirave.

Picanto, Rio, cee'd, cee'd sw pro_cee'd, Venga, Sportage, Soul, Optima, Sorento mburremi çmimin prestigjioz tč arritur, të kuqe, për cilësin e projektimit, ku dhe Optima është zgjedhur prej "më të mirëve ma e mirë " , si dhe çmimin e dizajnit të produktit iF për dizajn industrial.

Models Picanto pro_cee'd, Venga, Soul, Sportage dhe Optima janë në mesin e fituesve të tjerë më prestigjiozë iF për dizajni.

Një nga fabrikat më të azhurnuara në Evropë

Orientimi i jashtëzakonshëm evropian i Kia plotësohet,përkrahet nga një fabrikë moderne në qytetin Sllovak të Zilina. Kia Motors Corporation ka investuar më shumë se një miliardë euro në ndërtimin e saj. Kapaciteti prodhues i fabrikës së pajisur me 500 robotët më modernë arrin 300.000 makina në vit.

Me linjat e fluksit të fabrikës sllovake e cila e ka, është e paisur me certifikimin mjedisor ISO 14001 është një nga objektet më të ekologjikisht miqësore me menaxhimin e avancuar e prodhimit dhe në trajtimin e mbeturinave, të krijuar, projektuar ku shumica e modeleve shitet, është e didikuar për tregjet evropiane të dizajnuar - Cee'd, premium SUV Sportage dhe mikrobus monuvolumen i gjithanshëm Venga.

Përkatësia evropiane e Kia-së vazhdon të jetë në depot rajonale të pjesëve të këmbimit me vlerë mbi 100 milionë euro dhe e njohur tashmë si qendër kërkimore dhe zhvillim në Rüsselsheim, ku ne te projektohen, dizajnohen shumë komponente, pjesë të automobilave, dhe tashme e nnjohur si kryesuse të motorëve me naftë-disel.

Fabrika bashkëkohore dhe miqësore me mjedisin në Sllovaki

Cilësia luan një rol kyç në prodhim

Mbështetja për sportin

Kia je službeni automobilski partner Svjetskih i Europskih prvenstava u nogometu i glavni sponzor teniskog grand slama Australian Open. Španjolac Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisača na svijetu, Kijin je globalni sportski ambasador. Kia je već nekoliko godina sponzor košarkaške lige NBA i ABA kao i NBA zvijezde Blake-a Griffina. Simpatični Griffin postao je planetarno poznat nakon što je na spektaklu All Star zakucao preskočivši Kijinu limuzinu Optima i na spektakularan način pobijedio u tom prestižnom i vrlo atraktivnom natjecanju, a već nekoliko sezona spada među najbolje igrače NBA lige.

Sllogani

Slogani i kompanisë Kia Motors Corporation, "Befasia e papritur" prezenton një fabrik të prodhimit global të makinave, teknologjisë moderne, zgjidhje të avancuara dhe të vazhdueshme ku dhe tejkalohen edhe pritjet e klienteëve,blerësve, ndër të tjera dhe me një garanci 7-vjeçare, është zgjidhja më e mirë për kursimin e të hollave - parave tuaja.