Prezentimi Galeria Specifikimet
Prezentimi Galeria Specifikimet
Kia Optima

Ngjyrat

PAMJA 360° - SHIJONI

Karakteristikat

+

Tempomati, radari i avansuar

Kontrolli i avancuar i tempomatit të radarit përdor një sensor radari, të montuar në pjesën e përparme të mjetit, i cili përcakton distancën nga automjeti i cili lëvizpara tijë. Nëse nuk është e mundur të ruhet një distancë e sigurt ne mes veturave, sistemi e ndalon automjetin nëse është e nevojshme.

+

Sistemi i kufizimit të automjeteve brenda korsisë së rrugës (LKAS)

LKAS përdor një aparat fotografik i vendosur në pjesen e përparme-frontale të montuar posaçërisht për kët qëllim, që zbulon skajet e rrugës dhe asistenca drejtuese e vetë ndihmës, që ndihmon shoferin të qëndrojë në korsi e duhur.

+

Sistemi i Zbulimit të Këndit të Vdekur (BSD)

Sistemi i Zbulimit të Këndit të Vdekur përdor sensorë që zbulojnë ngjarjet para dhe prapa automjetit dhe njofton drejtuesin e automjeteve në një kënd të ngushtë me sinjale vizuale dhe ndihmon shoferin me një ndryshim më të thjeshtë të drejtimit dhe për një ngasje më të sigurt në korsinë e trafikut

+

Sistemi për ndihmë gjatë parkimit mrapa (SPAS)

Sistemi përdorë senzorët të cilët gjenden anash të cilët ju ndihmojnë gjatë parkimit anash dhe në kënd të drejtë. Ky funkcion ju ndihmon gjatë lëvizjes nga vendparkimi anësor.

+

Monitori me pamje 360 (AVM)

Gjatë shpejtësisë deri në 20 km/h AVM bashkon 4 kamerat (kamerën prapa, përpara dhe dy anësore të veturës), dhe ju ofron pamje të hapësirës rreth jush nga lartësia.

+

Frenimi automatik në rast nevoje (AEB)

Sistemi i frenimit automatik në rast nevoje, i cili vlerëson të dhënat nga kamera dhe radari, lehtë e thjeshtë mund të parashikojë ndeshjen me veturën tjetër, këmbësorin ose pengesat tjera, me ç’rast ju paralajmëron dhe tërësisht ndalon ose të paktën zvogëlon pasojat.

Test-vozitja