Prezentimi Galeria Specifikimet
Prezentimi Galeria Specifikimet

Kia Optima SPECIFIKIMET

DIMENSIONET E JASHTME

Motori

 
1.7 CRDi
Lloji i motorit
Diesel, 4 cilindra
Vëllimi i punës (ccm)
1.685
Fuqia maksimale (kW (hp) në rpm)
104 (141) / 4.000
Numri më i madhë i rrotullimit maksimal (Nm në rpm)
340 / 1.750 - 2.500
Shpejtësia maksimale e automjetit (km / h)
6 M/T: 203 / 6 M/T ISG: 195 / 7 DCT ISG: 203
Përshpejtimi nga 0 në 100 km / h (s)
6 M/T: 9,5 / 6 M/T ISG: 9,7 / 7 DCT ISG: 10,6

Konsumi dhe emetimet

 
1.7 CRDi
CO 2 emisionet (g / km) - komb.
6 M/T: 121 / 6 M/T ISG: 110 / 7 DCT ISG: 116
vozitja,ngasja jashtë vendbanimit (l / 100 km)
6 M/T: 4,1 / 6 M/T ISG: 3,7 / 7 DCT ISG: 4,1
Ngasja në vendbanim (l / 100 km)
6 M/T: 5,6 / 6 M/T ISG: 5,1 / 7 DCT ISG: 5,1
Drejtimi,vozitja e kombinuar (l / 100 km)
6 M/T: 4,6 / 6 M/T ISG: 4,2 / 7 DCT ISG: 4,4

Pesha

 
1.7 CRDi
Pesha e veturës së zbrazët (kg) (pa shofer)
6 M/T: 1.590 / 7 DCT ISG: 1.605
Pesha maksimale e lejuar (kg)
6 M/T: 2.070 / 7 DCT ISG: 2.080

Përmasat

 
Dimensionet e jashtme
Gjatësia (mm)
4.855
Gjerësia (mm)
1.860
Lartësia (mm)
1.465
Distanca boshtore (mm)
2.805
Distanca midis rrotave të përparme (mm)
1.614 (205/65R16), 1.607 (215/60R16), 1.597 (17", 18")
Distanca midis rrotave në pjesën e pasme (mm)
1.621 (205/65R16), 1.614 (215/60R16), 1.604 (17", 18")
Gjërsia ne pjesën e parë frontale (mm)
965
Gjërsia ne pjesën pasme (mm)
1.085
 
Hapsira e bagazhit (l)
510
Rezervuari i karburantit (l)
70

Shasia

 
Gomat dhe rrota
Dimensionet e gomave dhe rrotave
15" - 185/65R15 88H; 6.0J×15×46 | 16" - 195/55R16 87H; 6.0J×16×49 | 17" - 205/45R17 88V; 6.5J×17×49
Rrota rezervë
Kompleti i mobilitetit të gomave - kompleti i shpejtë për riparimin e gomave
 
Frenat
Tipi-lloi
Hidraulike,dyrrethore, diagonale; ABS me ndarje elektronike të forcës frenuese EBD.
Përpara
Disqet
Prapa
Disqe (bateri frenimi për automjete me 1.1 motor CRDi)
 
Pezullimi dhe Transferimi i Energjisë
Përpara
Këmbët McPherson me stabilizues dhe amortizatorë të gazit.
Prapa
Dy udhëzues tërthor dhe një udhëzues gjatësor në secilën anë. Amortizatorët e goditjeve të gazit dhe stabilizuesit e rrotullimit.
Menaxhimi-drejtimi
Drejtimi-timoni i Energjisë Elektrike Progresive