Prezentimi Galeri Specifikimet
Prezentimi Galeri Specifikimet

Sportage SPECIFIKIMET

DIMENSIONET E JASHTME

Motori

 
1.6 GDI (FWD)
1.6 T-GDI (FWD & AWD)
1.7 CRDi (FWD)
2.0 CRDi (FWD & AWD)
Lloji i motorit
Benzinë
Benzinë
Diesel
Diesel
Vëllimi i punës (ccm)
1.591
1.591
1.685
1.995
Fuqia maksimale (kW (hp) në rpm)
97 (132) / 6.300
130 (177) / 5.500
85 (116) / 4.000
101 (136) / 4.000
136 (185) / 4.000
Numri i rrotullimit maksimal (Nm në rpm)
161 / 4.850
265 / 1.500-4.500
280 / 1.250-2.750
101 kW: 373 / 1.500-2.500 135 kW: 400 / 1.750-2.750
Shpejtësia maksimale e automjetit (km / h)
182
FWD: 205
AWD: 202
176
101 kW: 186 (FWD); 184 (AWD); 135 kW: 201
Përshpejtimi nga 0 në 100 km / h (s)
11,5
9,1
11,5
101 kW: 10,5; 12 (A/T) 135 kW: 9,5

Konsumi dhe emetimet

 
1.6 GDI (FWD)
1.6 T-GDI (FWD & AWD)
1.7 CRDi (FWD)
2.0 CRDi (FWD & AWD)
CO 2 emisionet (g/km) - komb.
147 (ISG) / 156
FWD M/T: 169; FWD A/T: 177; AWD DCT: 175
119 (ISG) / 124
101 kW: FWD M/T: 132; AWD M/T: 139; AWD A/T: 154; 135 kW: AWD M/T: 154; AWD A/T: 166
Vozitja e makinës jashtë zonës urbane (l/100 km)
5,4 (ISG) / 5,6
FWD M/T: 5,8; FWD A/T: 6,2; AWD DCT: 6,5
4,2 (ISG) / 4,2
101 kW: FWD M/T: 4,4; AWD M/T: 4,8; AWD A/T: 5,2; 135 kW: AWD M/T: 5,2; AWD A/T: 5,3
Ngasja në vendbanim (l/100 km)
7,9 (ISG) / 8,6
FWD M/T: 9,8; FWD A/T: 10; AWD DCT: 9,2
5,4 (ISG) / 5,7
101 kW: FWD M/T: 5,7; AWD M/T: 6,0; AWD A/T: 7,0; 135 kW: AWD M/T: 7,1; AWD A/T: 7,9
Vozitje e kombinuar (l/100 km)
6,3 (ISG) / 6,7
FWD M/T: 7,3; FWD A/T: 7,6; AWD DCT: 7,5
4,6 (ISG) / 4,7
101 kW: FWD M/T: 4,9; AWD M/T: 5,2; AWD A/T: 5,9; 135 kW: AWD M/T: 5,9; AWD A/T: 6,3

Pesha

 
1.6 GDI (FWD)
1.6 T-GDI (FWD & AWD)
1.7 CRDi (FWD)
2.0 CRDi (FWD & AWD)
Pesha e veturës së zbrazët(kg) (pa shofer)
1.471
FWD M/T: 1.600
AWD M/T: 1.658
AWD DCT: 1.704
1.564
101 kW: FWD M/T: 1.701, AWD M/T: 1.756, AWD A/T: 1.784; 135 kW: AWD M/T: 1.756, AWD A/T: 1.784
Pesha maksimale e lejuar (kg)
1.895
M/T: 2.120
DCT: 2.170
2.000
101 kW: FWD M/T: 2.235, AWD M/T: 2.250, AWD A/T: 2.250; 135 kW: AWD M/T: 2.250, AWD A/T: 2.250

Përmasat

 
Dimensionet e brendëshme
Hapsira ebagazhit (l)
(pa pasqyra anësore)
Rezervari për derivate
62
 
Dimensionet e jashtme
Gjatësia (mm)
4.480
Gjerësia (mm)
1.855
Lartësia (mm)
1.635
Distanca boshtore
2.670
Distanca midis rrotave të përparme (mm)
1.625 (16"), 1.613 (17"), 1.609 (19")
Distanca midis rrotave të pasme (mm)
1.636 (16"), 1.625 (17"), 1.620 (19")
Gjërsia e pjesës së përparme
910
Gjërsia e pjesës së përparme
900

Shasi

 
Gomat dhe rrota
Dimensionet e gomave dhe rrotave
215/70 R16, 225/60 R17, 245/45 R19
 
Frenat
Përpara
Hidraulike, dy rrethore, diagonale; ABS me shpërndarje elektronike të forcës frenuese EBD
Pas
Disqe / disqe vetë-balancuese dhe vetëftohëse
 
Pezullimi dhe Transferimi i Energjisë
Përpara
Këmbët McPherson me stabilizues dhe amortizatorë të gazit
Pas
Multilink - dy udhëzues kryq dhe një udhëzues gjatësor në secilën anë. Amortizatorët e goditjeve të gazit dhe stabilizuesit e rrotullimit