Kia Stonic SPECIFIKIMET

DIMENSIONET E JASHTME

Motori

 
1.0 T-GDi
1.25 MPI
1.4 MPI
1.6 CRDi
Lloji i motorit
Benzinë, 3 cilindra
Benzinë, 4 cilindra
Benzinë, 4 cilindra
Diesel, 4 cilindra
Vëllimi i punës (ccm)
998
1.248
1.368
1.582
Fuqia maksimale (kW (hp) në rpm)
73,6 (100) / 6.000
61,8 (84) / 6.000
73,3 (100) / 6.000
M/T F/C, M/T ISG: 81 (110) / 4.000; M/T, DCT: 100 (136) / 4.000
Numri i rrotullimit maksimal (Nm në rpm)
172 / 4.200
121 / 4.000
133 / 4.000
M/T F/C, M/T ISG: 280 / 1.500 - 3.000; M/T: 280 / 1.500 - 3.000; DCT: 280 / 1.500 - 3.000;
Shpejtësia maksimale e automjetit (km/h)
6 M/T ISG: 186
6 M/T ISG: 173
6 M/T ISG: 175
M/T F/C: 189, M/T ISG: 190, M/T: 197, DCT: 200
Përshpejtimi nga 0 në 100 km/h (s)
6 M/T ISG: 10,7
6 M/T ISG: 12,6
6 M/T ISG: 12.2
M/T: 12,7, DCT: 10,8

Konsumi dhe

 
1.0 T-GDi
1.25 MPI
1.4 MPI
1.6 CRDi
CO 2 emitimet (g/km) - komb.
6 M/T ISG: 102
6 M/T ISG: 109
6 M/T ISG: 114
6 M/T F/C: 15″: 94, 16″: 99, 6 M/T ISG: 102, 6 M/T: 104, DCT: 115
Vozitja ngasja jashtë vendbanimit (l/100 km)
6 M/T ISG: 4,1
6 M/T ISG: 4,1
6 M/T ISG: 4,3
6 M/T F/C: 4,2, 6 M/T ISG: 4,4, 6 M/T: 4,7, DCT: 5,1
Vozitja, ngasja në vendbanim (l/100 km)
6 M/T ISG: 5,2
6 M/T ISG: 6,0
6 M/T ISG: 6,3
6 M/T F/C: 15″: 3,4, 16″: 3,5, 6 M/T ISG: 3,6, 6 M/T: 3,6, DCT: 4,0
Vozitja, ngasja e kombinuar (l/100 km)
6 M/T ISG: 4,5
6 M/T ISG: 4,8
6 M/T ISG: 5,0
6 M/T F/C: 15″: 3,6, 16″: 3,8, 6 M/T ISG: 3,9, 6 M/T: 4,0, DCT: 4,4

Pesha

 
1.0 T-GDi
1.25 MPI
1.4 MPI
1.6 CRDi
Pesha masa e mjetit të zbrazët (kg) (pa shofer)
1185
1145
1160
1255
Pesha maksimale e lejuar (kg)
1640
1600
1610
1700

Përmasat

 
Dimensionet e brendëshme
Hapsira e bagazhit (l)
332 / 1135
Rezervuari për benzinë (l)
45
 
Dimensionet e jashtme
Gjatësia (mm)
4.140
Gjerësia (mm)
1.760
Lartësia (mm)
1.520
Gjërsia boshtore (mm)
2.580
Distanca midis rrotave të përparme (mm)
1.563 (195/65 R15), 1.553 (205/55 R16), 1.555 (205/55 R16), 1.549 (225/45 R17)
Distanca midis rrotave të pasme (mm)
1.571 (195/65 R15), 1.561 (205/55 R16), 1.563 (205/55 R16), 1.557 (225/45 R17)
Gjërsia në pjesën e përparme (mm)
830
Gjërsia në pjesën e përparme (mm)
730

Shasia

 
Gomat dhe rrota
Dimensionet e gomave dhe rrotave
205/55R17 95V; 6.5J×17×49, 185/65R15 88H; 6.0J×15×46
Rrota rezervë
T125 / 80D15 95M; 3.5J × 15.0Ax15, T125 / 80D16 97M; 4T × 16 ose Kiti, kompleti për riparimin e gomave
 
Frenat
Tipi-lloji
Hidraulike, dyrrethore, diagonale, ABS me shpërndarje elektronike të forcës frenuese EBD
Përpara
Ftohje të dhunshëme të disqeve frenuese
Prapa-pas
Disqet, pllakat frenuese
 
Pezullimi dhe Transferimi i Energjisë
Përpara
Sustat e McPherson
Prapa-pas
Susta e torzionit
Drejtimi-Menagjimi
Timoni, drejtuesi Elektrike Progressive servo timon